gootsteen ontstoppen | Tips en trucs van Loodgieters Ambacht

Gootsteen Ontstoppen

45 min Service Beste prijs Mobiel Pin check Lokáál 15 jaar+

Nu bereikbaar!

Gootsteen verstopt? Wat je metéén kan doen

 

Of het nu in de badkamer, in de keuken of in de wasruimte is – een verstopte gootsteen is altijd vervelend. We vertellen je welke methodes je kunt gebruiken om de gootsteen weer leeg te maken en welke oorzaken een verstopte gootsteen kan hebben. 

 

Als de gootsteen verstopt is, kan dat verschillende oorzaken hebben. Wij vertellen je wat je eraan kunt doen.

 

INHOUDSOPGAVE

Wastafel verstopt? Wat je kan doen.

Om snel te handelen!

Oorzaken van Verstoppingen 

Maak een verstopte gootsteen schoon met huismiddeltjes

Methoden voor hardnekkig verstopte gootstenen

Onstoppen voorkomen

Inhoudsopgave

De belangrijkste zaken op een rij

  • Haar en etensresten verstoppen de gootsteen en het water kan niet goed weglopen.
  • Verwijder verstoppingen in de gootsteen met de huismiddeltjes zuiveringszout of azijnessence, of met een zuignap.
  • Voorkom een ​​verstopte gootsteen door etensresten en haren altijd in de prullenbak te gooien.

Reageer snel als de gootsteen verstopt is!

We kennen het allemaal: het water in de gootsteen hoopt zich op, loopt heel langzaam of helemaal niet weg. Dit is niet alleen enorm vervelend, maar zorgt er vaak ook voor dat de afvoer gaat stinken . Nu is het de hoogste tijd om de gootsteen schoon te maken en leeg te maken. Bij voorkeur met milieuvriendelijke middelen. We laten je zien hoe je het goed doet.

Waarom is de gootsteen verstopt?

Voordat we kunnen beginnen met schoonmaken, gaan we eerst dieper in op de oorzaken van een verstopte gootsteen.


Oorzaken van een verstopte gootsteen in de keuken

De gootsteen in de keuken is meestal verstopt met etensresten. Met andere woorden, als je de afwas niet heel serieus neemt en de etensresten niet bij het huisvuil gooit, maar direct in de gootsteen en dus in de regenpijp, heb je straks niet alleen te maken met slechte stinkt, maar ook bij een verstopte gootsteen. Bakolie kan ook een reden zijn voor een verstopte gootsteen. Houd hier rekening mee bij het weggooien van bijvoorbeeld frituurolie .


Oorzaken van een verstopte gootsteen in de badkamer

In de badkamer en wasruimte kan de gootsteen verstopt raken met grotere hoeveelheden zeep en haren. Als het snel moet, worden de haren soms in de wasbak gewassen. Vooral bij het wassen van haren, maar ook bij het kammen, komt er veel haar in de gootsteen terecht en raakt deze verstopt. Hierdoor kan het water steeds moeilijker wegvloeien.

 

Bij het wassen van haar komt er vaak haar in de afvoer terecht, wat vervolgens verantwoordelijk is voor verstopping van de gootsteen.

 

Maak een verstopte gootsteen schoon met huismiddeltjes

De middelen moeten de gootsteen even reinigen en opruimen. Dit werkt niet alleen met chemische middelen, maar ook wonderbaarlijk met huismiddeltjes. Als uw afvoer verstopt is, zou u deze als afvoerreiniger het liefst gebruiken, aangezien chemische reinigingsmiddelen enerzijds de gootsteen effectief en snel reinigen, maar ook het grondwater met hun stoffen verontreinigen en zo het milieu schaden .


Gebruiksaanwijzing: Ontstop de gootsteen met zuiveringszout en azijn

Zuiveringszout , zuiveringszout of wassoda zijn geweldig om de gootsteen schoon te maken en het water af te tappen. Giet 4 eetlepels zuiveringszout door de afvoer en voeg 1/2 kopje azijn of verdunde azijn toe. Laat het dan even intrekken en spoel af met heet water als het mengsel niet meer borrelt. Overigens kun je het mengsel ook in de overloop van de gootsteen gieten om de moeilijk bereikbare holte schoon te maken.

 

Zuiveringszout helpt vaak als de gootsteen verstopt is.

 

Methoden voor hardnekkig verstopte gootstenen

Als zelfs azijnessence en zuiveringszout niet werken, moeten hardere middelen worden gebruikt. Als de gootsteen erg hardnekkig verstopt is, helpen alleen deze methoden:
 

  • Drukpomp: De zuiger , ook wel zuignap genoemd, verwijdert betrouwbaar haar, etensresten en vuil. Door de zuigkracht wordt de verstopping losgemaakt. Plaats hiervoor de ontstopper op de afvoer en druk deze stevig aan. Vul vervolgens de gootsteen met water totdat het rubber van de zuignap bedekt is. Beweeg nu de plunjer afwisselend op en neer – maar hij mag niet loskomen! Na een tijdje maakt de zuignap het vuil los en kan het water weer weglopen.

 

Als de gootsteen hardnekkig verstopt is, kan een ontstopper helpen bij het verwijderen van haar, voedsel en vuil. Hier kunt u een vloeibare onstopper op Amazon kopen.

Foto: kör4u

  • Opgerolde slang: steek de opgerolde slang door de sifon in de afvoer van de gootsteen. Als de spiraal de downpipe heeft bereikt, kunt u voorzichtig aan de slinger draaien en tegelijkertijd lichte druk in de richting van de buis uitoefenen. Na enige tijd kun je de spiraal verwijderen en moet het water weer weglopen.

Als deze maatregelen en methodes ook niet helpen, of als de afvoerleiding in de muur verstopt is , neem dan met ons contact op voor een specialist die uw gootsteen vakkundig zal ontstoppen en de verstopping veilig zal verhelpen. 

Zo voorkom je een verstopte gootsteen

Om te voorkomen dat de gootsteen verstopt raakt, gooi je altijd etensresten in de prullenbak, inclusief olie uit de pan, en spoel je haar niet door de afvoer, maar verzamel het en gooi het ook in de prullenbak. Zo zorg je ervoor dat je gootsteen niet verstopt raakt.

Over ons

Loodgieters Ambacht Expert in installatie en reparatie van CV Ketels en Radiotoren, oplossen van verstoppingen, en het deteceren en oplossen van lekkages.

Streven we ernaar om onze klanten van de beste service te voorzien. Wij garanderen adequate installaties die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Bovendien bieden wij betaalbare tarieven en een service garantie van maar liefst drie jaar op al onze uitgevoerde werkzaamheden.

Onze werkwijze is transparant en duidelijk, en we houden onze klanten constant op de hoogte van de voortgang van het werk.  Bij Loodgieters-Ambacht.nl bent u verzekerd van een betrouwbare en professionele service die aan uw wensen en behoeften voldoet. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Snelle, Goedkope & Ambachtelijke installatie

Onze Services

Wij bieden 3 jaar garantie op al onze Loodgieters diensten

Van het repareren van lekkende leidingen tot het vervangen van verouderde sanitaire objecten, onze loodgieter zal de taak met de grootste zorg en precisie aanpakken.

Daarnaast zorgen we er ook voor dat onze tarieven betaalbaar blijven, zonder in te leveren op service of kwaliteit.

Afvoer lekkage

Neem geen risico en schakel onze loodgietersservice nu

Waterleiding Aanleggen

Efficiënt en vakkundig leidingen aanleggen

Verstopping Afvoer

Apparatuur om probleem snel en efficiënt op te lossen

Dak Lekkage

Uw dak en gevel weer in topconditie te brengen.

Quookers Installeren

Wij zorgen voor snelle en adequate installatie

Waarom klanten Loodgieters Ambacht boven andere verkiezen

Één ambachtelijke team aan professionals

Keuken Leidingen Verleggen

Paul N. Beaudin

Warmte leidingen aanleggen

Iris Feijen

Riolering CV ketel vervangen

Vincent D. Lange

Badkamer riolering Ontstopt

Naomi v. Biessum

Onze loodgieters beschikken over de juiste ervaring en kennis om verschillende soorten calamiteiten op te lossen

Ik heb persoonlijk ervaren hoe efficiënt en effectief jullie zijn bij het oplossen van complexe problemen en het bieden van op maat gemaakte oplossingen voor mijn situatie.
Stefan D. Swart
Vaste Klant

Laat een reactie achter

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven